Наші вимоги
Якість нашого продукту залежить від якості меду та культури його виробництва. Нам важливо розуміти, що мед, який ми закуповуємо, не піддавався забрудненню в процесі збору, відкачування і зберігання. У зв'язку з цим ми пред'являємо до пасічника ряд вимог:
1. Мед повинен бути 100% натуральний, зрілий, без антибіотиків. Мед не повинен піддаватися термічній обробці.
2. Мед повинен відповідати наступним фізико-хімічним показникам:
- вологість до 18%
- діастаза не менше 12 од. Готе.
- сахарози не більше 5%
- вміст ОМФ не більше 10 мг \ кг
3. Документи. Від пасічника ми вимагаємо його паспорт, ІПН і паспорт пасіки з відміткою про проходження ветеринарного контролю.
4. Тара повинна бути призначена для застосування в харчовій промисловості. Допускаються
алюмінієві бідони, емальовані відра без ознак корозії, полімерні бочки й відра з відповідним
знаком. Не допускається скло, бляшана тара, оцинковані ємності, залізні ємності, полімерні
ємності без знака. Тара не повинна мати видимих порушень цілісності. Вона має бути
щільно закритою для унеможливлення потрапляння в мед забруднювачів і води.
- знак харчове призначення тари.
5. Зберігання. Мед повинен зберігатися в чистому, сухому приміщенні. Температура зберігання повинна бути не вищою від 20 градусів. Не допускається зберігання меду разом з отруйними, продуктами,що порошать і продуктами, які можуть надати меду невластивий йому запах.